Kinesiske 50-åringen Chen röker konstant under maratonlopp – slår personbästa och går i mål på tre timmar, 28 minuter

  16 november 2022, kl 10.45

  Det krävs en hel del för att orka springa ett maraton, och att röka cigaretter är kanske inte det bästa sättet att komma i form. Men den kinesiske mannen Bang-Xian Chen, känd som ”farbror Chen”, kedjerökte under det dryga fyra mil långa loppet i Jiande, östra Kina. Dessutom blev det nytt personbästa.

  Skulle cigaretterna räcka? Bilderna på löpare nummer 1158 blev virala när många ville se om 50-åringen klarade sträckan samtidigt som han kedjerökte, och om cigaretterna räckte hela vägen. Det gick utmärkt bra, och han slutade på en respektabel 574:e plats, rapporterar Canadian Running Magazine.

  Sluttiden landade på 3 timmar och 28 minuter, vilket är ett bättre resultat än i loppet 2019 (3 timmar, 32 minuter) och 2018 (3 timmar, 36 minuter). Det betyder att han inte bara röker när han springer, utan blir snabbare för varje gång. Arrangören bekräftade att rökning när man tävlar inte strider mot reglerna, förmodligen för att det saktar ner de flesta människor.

  Chen gillar också ultramaraton, och springer upp till tolv timmar i sträck. Dessutom sägs det att han bara röker när han springer.

   

   

  Fler notiser