Donald Trump ställer som väntat upp i presidentvalet 2024, men samtidigt minskar hans popularitet bland republikanerna

  16 november 2022, kl 09.45

  ”Våra fiender talar om oss med förakt och skratt och hån … Folk blir helt vilda och galna. De är inte glada. De är väldigt, väldigt arga”, sa Trump när han tillkännagav att han gärna vill bli president igen i nästa val, rapporterar New York Post. Han lovade att om han väljs till en andra mandatperiod, så ”kommer vi att bli en stor nation igen”.

  ”Amerikas förfall tvingas på oss av Biden och de radikala vänstergalningarna som driver vår regering rakt ner i backen. Den här nedgången är inte ett öde vi måste acceptera”, sa han. Dödsstraff för de som säljer droger ska införas, skatterna sänkas liksom inflationen, importen från Kina ska öka, muren mot Mexiko ska färdigställas.

  Mot slutet av sitt 69 minuter långa tal verkade många i publiken ha tappat intresset, och pratade mest med varandra. De flesta stora tv-bolag avbröt sändningen långt innan Trump pratat klart.

  Många i det republikanska partiet ser Trump alltmer som en belastning, och flera demokrater uppfattar Floridas guvernör Ron DeSantis som en farligare motståndare inför presidentvalet 2024 än Donald Trump.

   

   

  Fler notiser