Botten upp, säger de som har råd när botten går ur ekonomin – bästa champagnesorterna snart slut, säger producenterna

    16 november 2022, kl 13.00

    De bästa champagnerna håller på att ta slut, säger Moët Hennessys vd Philippe Schaus i en intervju med Bloomberg. Han tillägger att den nuvarande perioden internt kallas ”det glada 20-talet”. Efter en tidigare nedgång i början av pandemin noterar han en kraftigt ökad konsumtion, när konsumenterna släpper lös en uppdämd efterfrågan.

    Men det är ingen risk att allt tar slut, för i företagets 28 kilometer med champagne väntar nästa års flaskor på att korkas upp av de som vill fira. Däremot påverkar inflationen priset på bubblet.

    Enligt konsultföretaget Bain & Company växer marknaden för lyxprodukter, och boomen drivs av unga människors ”mer brådmogna attityd till lyx”. Generation Z, som växt upp runt och efter millennieskiftet, börjar lyxkonsumera redan under tonåren.

    Medan rika konsumenter än så länge signalerar att de fortfarande är villiga att köpa dyra varor blir den globala ekonomiska nedgången allt större. The Guardian skriver att levnadsstandarden i till exempel Storbritannien förväntas falla med den snabbaste årliga takten sedan mitten av 1950-talet, enligt regeringens oberoende ekonomiska prognosmakare.

     

     

    Fler notiser