Upprörda demonstranter i Kina slår hälsoarbetare i skyddsdräkter, förstör testcenter och vänder polisbil upp och ner

  15 november 2022, kl 16.46

  Häpnadsväckande scener utspelade sig i Kina i går kväll, när en stor grupp människor misshandlade hälsoarbetare i skyddsdräkter, skriver Daily Mail. En video på Twitter visade att man förstörde de tillfälliga avspärrningar som satts upp för att testa befolkningen, och en polisbil vandaliserades.

  Den sällsynta uppvisningen av allmän ilska över situationen kom när väldiga folkmassor marscherade rakt igenom pandemibarriärer på Guangzhous gator. Staden med 15 miljoner invånare har bland de senaste utbrotten i Kina haft det största antalet nya fall av covid-19. Det underblåste spekulationer om att de lokala nedstängningarna skulle öka än mer.

  En annan video visade hur invånarna blockerade poliser och hälsoarbetare från att nå dem genom att barrikadera en stålgrind. Demonstranterna sågs kasta föremål mot personalen, som misslyckades med att öppna porten.

  Tre år in i pandemin försöker Kina fortfarande stoppa smittspridningen genom stränga karantäner.  Lokala myndigheter stänger rent fysiskt igen byggnader där man befarar att det finns smittade. Många arbetsplatser drabbas också av nedstängningarna.

   

   

  Fler notiser