Steve Jobs gamla Birkenstocks säljs för 2,2 miljoner kronor – det högsta pris som någon betalat för ett par sandaler

  15 november 2022, kl 12.00

  Apple-grundaren Steve Jobs dagliga företagsuniform bestod av svarta polotröjor formgivna av Issey Miyake, Levi’s 501-jeans och ett par gymnastikskor från New Band, men hemmavid föredrog han ett par stadiga Birkenstock-sandaler. Nu har de sålts på auktion för 2,2 miljoner kronor, meddelar CNN.

  Auktionsfirman Julien’s Auctions säger att sandalerna användes av Jobs under 1970- och 80-talet, innan han parkerade dem i en garderob. Efter hans död togs de om hand av husföreståndaren Mark Sheff, tillsammans med ett fåtal andra föremål. ”Vi behöll en del, och slängde eller skänkte bort resten.”

  Sandalerna har tidigare ställts ut på Birkenstocks huvudkontor, och under flera mässor. Jobs dotter Chrisann Brennan sa i en intervju med Vogue att ”Han var helt enkelt övertygad om designens intelligens och funktionalitet, och komforten att bära dem. Och i Birkenstocks kände han sig inte som en affärsman, så han hade friheten att tänka kreativt.”

  Om du är sugen på samma sorts svarta polotröja likt de som Jobs bar, så finns de att köpa för litet drygt 6 000 kronor. Jobs fick ett hundratal sådana polotröjor helt gratis.

   

   

  Fler notiser