Video visar kinesisk Tesla Model Y som accelererar bortom all kontroll – dödar två personer när bromsarna slutar fungera

  14 november 2022, kl 11.00

  Skrämmande film visade en vit Tesla Model Y som plötsligt accelererade efter att föraren såg ut att försöka parkera bilen. Sedan skenade den fram i trafiken tills den till sist kraschar in i en butik. Två personer omkom, och tre skadades, rapporterar Daily Mail.

  Förarens familj berättade för lokala nyhetsmedia att den 55-årige mannen tappade kontrollen över bilen, och att inget hände när han febrilt trampade på bromspedalen. Tesla sa att de undersökte händelsen, och noterade att deras data visade att bilens bromspedal aldrig användes när bilen rusade fram genom staden.

  Kina är Teslas näst största marknad, och kraschen var bland de populäraste ämnena på den sociala plattformen Weibo i går. Tesla har tidigare mötts av påståenden om bromsfel i Kina. 2021 klättrade en olycklig kund upp på en Tesla under en bilshow i Shanghai, för att protestera mot företagets hantering av hennes klagomål om felaktiga bromsar i samband med en bilolycka.

  I somras undersökte USA för 37:e gången en krasch med en Tesla, när den i full fart körde in i en långtradare framför bilen, och två personer omkom.

   

   

  Fler notiser