Twitterpersonalen på huvudkontoret äter mat för 130 miljoner kronor per år – blir det slut med alla gratis luncher nu?

  14 november 2022, kl 16.08

  Två veckor efter att Elon Musk till slut köpte Twitter fortsätter kontroverser och konflikter skapa nyheter. I går sparrade Elon Musk med en tidigare högt uppsatt chef, Tracy Hawkins, över frågan om vad de anställdas gratisluncher egentligen kostar företaget, skriver NDTV.

  Musk har tidigare sagt att nästan ingen kom till kontoret, och att den egentliga kostnaden för varje serverad lunch låg på 4 000 kronor. Hawkins sa att ”Detta är en lögn. Jag körde det här [mat]programmet fram till för en vecka sedan, när jag sa upp mig för att jag inte ville jobba för @elonmusk. Till frukost och lunch spenderade vi 200–250 kronor per dag och person. Detta gjorde det möjligt för anställda att arbeta under lunchtid.”

  Musk svarade att Twitter spenderar 130 miljoner kronor per år på matservering vid huvudkontoret. Den genomsnittliga beläggningen låg enligt Musk under tio procent. ”Det är fler som lagar frukost än som äter frukost. De bryr sig inte ens om att servera middag, för det finns ingen i byggnaden.”

  Det återstår att se om de anställda får fortsatt gratis mat, eller om det är dags att diska matlådorna.

   

   

  Fler notiser