Tidigare brasiliansk kongressledamot beordrar mord på maken – Flordelis dos Santos de Souza döms till 50 års fängelse

  14 november 2022, kl 10.15

  En tidigare brasiliansk kongressledamot har befunnits skyldig till att ha beordrat mordet på sin predikande make, och döms till 50 år och 28 dagar i fängelse. Domen sätter nu punkt för ett av de mest sensationella brotten i brasiliansk historia.

  Gospelsångerskan Flordelis dos Santos de Souza, känd också för sina 55 barn, de flesta av dem adopterade, försökte först förgifta sin make med cyanid minst sex gånger. När det misslyckades lät hon 2019 en av sönerna, Flávio, skjuta maken Anderson do Carmo.

  de Souza beordrade mordet på sin man ”eftersom offret höll en strikt kontroll över familjens ekonomi, var sträng och vägrade att ge de Souzas närmaste vänner förmåner på bekostnad av andra familjemedlemmar”, sade domstolen enligt The Guardian.

  Tusentals människor besökte parets nio kyrkor där de Souza sjöng, och hon dök upp på tv som ett exempel på en hängiven mamma. Polisens utredare säger att de Souza började planera för mannens frånfälle när hon 2018 gick med i den dåvarande högerextrema presidenten Jair Bolsonaros nya regering. I valet fick hon fler röster än någon annan kandidat i Rio de Janeiro.

   

   

  Fler notiser