En beväpnad student är fortfarande på fri fot efter skottdrama i USA – tre personer på ett universitet dör, två skadas

  14 november 2022, kl 14.22

  Det var vid halvelvatiden på kvällen i går som det hördes skottlossning på universitetsområdet i Charlottesville, Virginia. Polisen sa att den misstänkte, identifierad som Christopher Darnell Jones, betraktas som ”beväpnad och farlig”, och rådde studenter och personal att hålla sig inne, rapporterar The New York Times.

  Jones är fortfarande på fri fot, och han kan ha flytt i en svart SUV. ”När detta skrivs är jag ledsen över att rapportera att skottlossningen har resulterat i tre dödsoffer; ytterligare två offer skadades och får medicinsk vård”, sa universitets rektor Jim Ryan i ett meddelande till studenter och anställda på morgonen i dag.

  Polisen fick rapporter om att skottlossningen skedde i universitetets garage. Samtliga lektioner ställs in i dag, och alla som fortfarande fanns kvar i skolans byggnader uppmärksammas på att situationen ännu inte har lösts.

  Enligt Newsweek fick Jones bra betyg, men hamnade också ofta i slagsmål vilket ledde till flera avstängningar. Hans föräldrar skilde sig när han var fem år, och han upplevde att de i skolan inte förstod hans trauma som följde av det.

   

   

  Fler notiser