Den 350-åriga skotska puben The Black Bitch byter namn för att inte uppfattas som rasistisk – 11 000 personer säger nej

  14 november 2022, kl 13.45

  Pubens namn, The Black Bitch, kommer från en lokal legend om en svart hund som kom med mat till sin svältande ägare. Den finns på den skotska stadens heraldiska vapen, och en staty till minne av legenden finns i stadens centrum, skriver Independent. Pubens ägare är rädda för risken att uppfattas som rasistiska.

  Den aktuella puben är en del av kedjan Greene King, och de säger i en voluminös programförklaring att de bland mycket annat vill ”skapa en inkluderande miljö” och ”driva positiv förändring över hela landet”. De har redan bytt namn på några av sina pubar, då namnen möjligen kunde associeras med rasism.

  Och efter ett offentligt samråd får nu den 350-åriga puben The Black Bitch byta namn till The Willow Tree, trots starka motreaktioner från lokala invånare. Mer än 11 000 personer från lokalsamhället skrev under en namninsamling för att stoppa namnbytet, och 500 invändningar lämnades in.

  Greene King såg sig nödgade att kontakta regeringen för att till slut få igenom namnändringen. Ett lokalt samfund säger att Greene King ”dragit fel slutsatser” och ”läst in något i namnet som inte existerar”.

   

   

  Fler notiser