Video visar när två veteranplan kolliderar med varandra under flyguppvisning i Dallas i går – sex personer omkommer

  13 november 2022, kl 13.45

  Wings Over Dallas är en uppskattad amerikansk flygshow, men i går slutade uppvisningen i katastrof när ett jaktflygplan av typen Bell P-63 Kingcobra kolliderade med det tunga bombflygplanet Boeing B-17 Flying Fortress; båda störtade till marken. Sex personer befaras ha omkommit, rapporterar New York Post.

  Intresserade besökare kan flyga med en del plan från andra världskriget, men det är ännu oklart om civila har omkommit i olyckan. I en video på Twitter hörs en av arrangörerna säga till publiken att de ska undvika att ringa från sina mobiler, för att istället ge räddningspersonalen tillgång till mobilnätet.

  Flygplanen var två av en handfull som finns kvar efter insatserna under andra världskriget. De tillverkades fram till 1945; de allra flesta som fanns kvar skrotades i början av 1960-talet. Dagens piloter genomgår en strikt utbildning innan de får flyga med de väl underhållna planen.

  Wings Over Dallas beskriver sig själva som ”Amerikas främsta flygshow från andra världskriget”, och mer än 40 välbehållna veteranflygplan deltog. Showen skulle ha fortsatt i dag, men ställs in.

   

   

  Fler notiser