Man i Helsingborg skjuts med flera skott i natt – husvagnar i ett industriområde brinner, liksom en närliggande byggnad

    13 november 2022, kl 10.15

    Natten till i dag sköts en man i 25-årsåldern med flera skott, inte långt från polishuset i Helsingborg. En privatperson körde honom till sjukhuset, där han nu vårdas för allvarliga skador, meddelar SVT Nyheter. Läget beskrivs som allvarligt men stabilt. Polisen utreder nu vem den skjutne är. Ingen har gripits under natten.

    ”Vi fick in uppgifter om att en skadad person var på väg in till sjukhus i en privat bil. Vi körde direkt både mot sjukhuset och den här brottsplatsen, som nu är avspärrad”, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen i region Syd.

    Ett stort område i stadsdelen Berga spärrades av under natten. Flera patruller var på plats, och de använde sig av särskilda sökhundar och drönare för att undersöka brottsplatsen. Grannar och förbipasserade personer i det avspärrande området har förhörts, liksom sjukhuspersonal och personen som körde mannen till sjukhuset.

    En husvagn sattes också i brand i Berga under natten, skriver Helsingborgs Dagblad. Elden spred sig till ytterligare två husvagnar och en industribyggnad. En man greps i anslutning till platsen, och misstänks för mordbrand.

     

     

    Fler notiser