Nio dör på mexikansk bar i den senaste kartellattacken – mördarna lämnar efter sig meddelanden som varnar rivalerna

  12 november 2022, kl 15.45

  Vid niotiden i onsdags kväll gick en beväpnad grupp in i baren i Apaseo el Alto i centrala Mexiko, och började skjuta. Fem män och fyra kvinnor dödades; bilder visar servitriser som omkom i blodbadet. Två personer överlevde.

  Lokala medier sa att attacken var en hämnd för tisdagens arrestering av Juan Rodolfo Yépez, en Santa Rosa de Lima-ledare. Handskrivna lappar hittades slängda på golvet: ”Försvinn härifrån, förbannade jävlar”, signerade av Santa Rosa de Lima-gänget, rapporterar New York Post. De anklagade barens ägare för att stödja den rivaliserande Jalisco-kartellen.

  Onsdagens massaker var den tredje dödliga barattacken på lika många månader i Guanajuato, en industriell delstat som plågats av hårda kartellkrig de senaste åren. I september dödades nio personer i en liknande attack i en biljardhall. I mitten av oktober dödades tolv personer på en bar av beväpnade män. Det är sällan som någon straffas för morden.

  Fram till augusti i år har över 2 100 mord registrerats i Guanajuato, landets mest våldsamma delstat med sex miljoner invånare. Trots våldet förblir regionen ett populärt turistmål.

   

   

  Fler notiser