I början av veckan tar sig någon in i ett duvhägn i Strängnäs, stjäl 120 duvor – frågan är vad tjuven ska ha dem till

    12 november 2022, kl 09.01

    Det var i tisdags eftermiddag som en så gott som tom bur mötte den förtvivlade Strängnäsbon Faez Alidani, när han skulle se till sina duvor i hägnet. 120 av dem misstänks ha stulits, oklart varför. ”De kostar mellan 50 och 100 kronor styck. Maxpriset är 200 kronor”, säger Alidani till SVT Nyheter.

    De duvor som ska ha stulits är av arten irakiska duvor, och allt som är kvar är ett dussin ringmärkta brevduvor. Alidani säger att någon klippt upp ett metallstängsel i deras bur, och att flera dörrar var öppna. Han har haft duvor i över 30 år, och är både arg och ledsen över det inträffade. ”Jag sov inte på tre dagar.”

    Duvorna är en del av familjen för honom. ”Jag tycker om dem. Det är som du har katt, hund eller kanin. Jag har duvor”, avslutar Alidani. Stölden är polisanmäld.

    I söndags skedde en annan duvstöld i Kristianstad, när någon tog sig in i Aied Brhans duvslag han har bakom sitt gatukök, och rusade i väg med nio duvor. Han sprang efter, men lyckades inte hinna ifatt tjuven, meddelar SVT Nyheter. Tjuven ska ha tappat en duva under flykten; den satt på taket när Brhan kom dit nästa morgon.

     

     

    Fler notiser