Amerikansk polis hittar bitcoins för 33 miljarder kronor gömda i popcornburk – stals på Darknet för tio år sedan

  12 november 2022, kl 10.29

  Det amerikanska justitiedepartementet meddelade nyligen att myndigheterna gjorde en razzia mot James Zhongs hem i november 2021. Där hittade de 50 676 bitcoins till ett värde av 33,6 miljarder kronor vid tiden för upptäckten, skriver Daily Mail. I dag erkände han sig skyldig för stölden han gjorde för tio år sedan på Darknets illegala Silk Road-marknad, som FBI stängde 2013.

  Zhong ringde till polisen i Georgia 2019 efter ett inbrott, och meddelade att bland det stulna godset fanns ”en hel del bitcoins”. Den amerikanska federala skattemyndighetens kriminalavdelning intresserade sig senare för uppgifterna, och gjorde därför en husrannsakan.

  Man hittade flera enkortsdatorer, stora som ett kreditkort, gömda i en tom popcornburk som förvarades i ett dolt utrymme i badrumsgolvet. Man fann också 6,6 miljoner kronor i kontanter, silver- och guldtackor samt aktiebrev för en betydande investering i ett fastighetsbolag.

  Pengarna tillfaller staten, men värdet har nu fallit till knappt nio miljarder kronor. .

   

   

  Fler notiser