Vin för 47 000 kronor när kommunfullmäktige i Västerås har avtackningsfest – nya riktlinjer införs vid möte på måndag

    11 november 2022, kl 12.00

    “Popp!” lät det när vinflaskorna öppnades då kommunfullmäktige i Västerås hade avtackningsfest; de 121 gästerna fick tillsammans 456 glas vin. Alkoholnotan landade på 46 968 kronor, skriver SVT Nyheter. I riktlinjerna för intern representation i Västerås står det att servering av alkohol som staden betalar ska vara ”restriktiv och vid speciella tillfällen”.

    ”Vi har inte frångått några principer. Det här är väldigt högtidligt, och jag tycker att med de regler vi har i dag har vi varit restriktiva med alkoholen”, säger kommunfullmäktiges ordförande Anders Teljebäck. ”Jag ville att vi skulle få en bra underhållning, och att alla gick hem med en bra känsla efter festen.”

    Politikerna som tjänstgjort i kommunfullmäktige den senaste mandatperioden tackades av, men även tjänstemän och några företagsledare fröjdades under kalaset. Notan för den goda middagen gick lös på 83 974 kronor. Med underhållning och fotografering av politikerna blev totalen 226 432 kronor, 60 000 kronor dyrare än middagen för fyra år sedan.

    På måndag ska kommunstyrelsen i Västerås fatta beslut om nya riktlinjer för representation.

     

     

    Fler notiser