Apple begränsar fildelning för kinesiska Iphone-användare efter protester mot regeringen – Airdrop-funktionen reduceras

    11 november 2022, kl 09.03

    Från och med i dag begränsar Apple fildelningen för kinesiska Iphone-användare, rapporterar AFP. Det sker en månad efter rapporter om att demonstranter använder Airdrop för att dela digitala flygblad med varandra. Iphones köpta i Kina kan nu bara använda Airdrop i tio minuter med de som inte finns i adressboken. Tidigare fanns ingen begränsning.

    Uppdateringen, som rullades ut i natt, innebär att Iphone-användare måste slå på Airdrop strax innan en fil delas för att kunna ta emot den. Detta gör det praktiskt taget omöjligt att ta emot oväntade filer från främlingar.

    Apple svarade inte på AFP:s begäran om en kommentar, och gav inte någon förklaring till denna specifika förändring. I beskrivningen för uppdateringen nöjde man sig med den sedvanliga frasen att den ”inkluderar buggfixar och säkerhetsuppdateringar”.

    Den Kalifornien-baserade teknikjätten har tidigare mött kritik för att ha gjort eftergifter till Kinas auktoritära regering, inklusive att öppna ett datacenter i landet. Apple tog också bort en app som gjorde det möjligt för demonstranter i Hongkong att hålla reda på var polisen befann sig.

     

     

    Fler notiser