Skyhöga priser när SJ till slut släpper biljetterna för jul- och nyårstrafiken – ingen kommunikation när sajten kraschar

    9 november 2022, kl 09.45

    Det dröjde till midnatt natten till i dag innan SJ till slut släppte sina biljetter för jul- och nyårstrafiken, och fram till den 12 mars. Inför släppet förstärkte SJ servrarna som driver webbplatsen, men den kraschade tämligen omedelbart på grund av det höga trycket. Problemen fortsätter i dag.

    Efter ett par timmar gick det att boka en del biljetter, men de tekniska avbrotten fortsatte och kunderna fick lov att börja om, meddelar SVT Nyheter. Och för varje gång de försökte blev biljetterna allt dyrare. SJ:s biljettpriser styrs av efterfrågan; när resenärer febrilt tvingades ladda om sidorna höjdes biljettpriserna.

    ”Det är den prismodellen som vi har”, säger Jonas Olsson, presskommunikatör på SJ, till Aftonbladet. ”Sedan får man fundera framåt om vi behöver göra någonting eller justera. När vi släppte biljetterna i oktober förra året var det 6 000 besökare vid midnatt. Nu i år låg den siffran på över 46 000.”

    Trafikverkets tågplan för 2023 blev kraftigt försenad, och SJ:s planerade säljstart i oktober sköts därför upp. Många resenärer är också arga över SJ:s obefintliga kommunikation.

     

     

    Fler notiser