Efter nästan 50 år i fängelse kan den 69-årige britten Charles Bronson friges – blir först med offentliga förhandlingar

    9 november 2022, kl 16.13

    Brittisk press har beskrivit Charles Bronson som den våldsammaste och mest beryktade fången i Storbritannien. Han dömdes redan 1974 till sju års fängelse för väpnat rån, ett straff som förlängdes på grund av attacker mot fångar och vakter. Efter att ha tagit gisslan under ett annat fängelsestraff dömdes han till livstids fängelse. Sedan dess har övervakningsnämnden upprepade gånger vägrat ta upp hans ärende.

    Bronsons nu aktuella ansökan om villkorlig frigivning uppmärksammas då den brittiska övervakningsnämndens förhandlingar för första gången kommer att vara offentliga, för offer såväl som för press. Reglerna ändrades tidigare i år, i ett försök att ta bort sekretessen bakom processen.

    Den nu 69-årige Bronson har suttit i fängelse under stora delar av de senaste 50 åren, och vädjar nu om att släppas fri – ”Jag har aldrig mördat någon, jag har aldrig våldtagit någon”, rapporterar Independent.

    Under tiden i fängelse tränar han hårt, och gav 2002 ut boken ”Solitary Fitness”, som innehåller träningsprogram med minimala resurser och utrymme. Han har också vunnit flera priser för sin poesi och konst.

     

     

    Fler notiser