Amerikansk nationalpark vill inte att besökare slickar på koloradoflodpaddor för att bli höga – utsöndrar hallucinogener

    9 november 2022, kl 12.45

    Mike Tyson har gjort det minst 53 gånger, liksom Hunter Biden som sa att den ”djupa upplevelsen höll honom nykter i ett år” – de testade den hallucinogena drogen som kallas bufotenin. Den ska rökas eller sniffas för bästa effekt skriver Daily Mail, och kommer bland annat från paddor i Mexiko och sydvästra USA.

    Bufotenin framställs genom att mjölka koloradoflodpaddans giftkörtlar; vätskan får sedan torka till en smulig torr pasta. Shamaner i hela Mexiko och sydvästra USA har skördat och rökt ämnet i decennier, men nu börjar allt fler intressera sig för den lilla gynnaren.

    Populariteten ökade när den något tillbakadragna konstnären Ken Nelson körde till Sonoraöknen, mjölkade en padda, torkade giftet på vindrutan och rökte den. Användare upplever en mycket stark psykedelisk effekt som varar i en halvtimme.

    National Park Service, den amerikanska federala myndighet som hanterar landets nationalparker, varnar besökarna från att slicka på paddorna för att expandera sin världsbild. Giftet de utsöndrar är extremt potent, och att försöka roa sig genom att slicka på dem ger inte den önskade effekten.

     

     

    Fler notiser