Alligator upptäcks inuti pytonorm i Florida – den bikiniklädde geovetarens video får tio miljoner visningar på Instagram

  9 november 2022, kl 18.49

  När geovetaren Rosie Moore kontaktades av fältarbetare i Florida, som fångat och avlivat en ovanligt mätt pytonorm, filmade hon obduktionen. ”Det är definitivt chockerande, det var första gången jag någonsin sett en sådan händelse, jag har aldrig sett en pyton med något liknande i sig.”

  När de öppnade pytonormens kropp fann de en alligator, något som inte längre är särskilt förvånande. Pytonormarna har framgångsrikt invaderat stora ekologiskt känsliga områden i Florida, vars subtropiska miljö gör att de trivs utmärkt bra. De lever länge, och har en snabb reproduktion.

  ”Detta utgör ett hot mot en mängd olika vilda djur på grund av pytonormarnas breda kostpreferenser”, säger Moore till Daily Mail. Medan Florida försöker bli av med ormarna är de fortfarande skyddade av djurskyddslagar, och jägare måste kunna bevisa att de dödar djuren på ett humant sätt.

  Filmen på obduktionen som Moore lade upp på Instagram fick snabbt tio miljoner visningar, och 250 000 likes. Många uppskattar också hennes frekventa bikinibilder, då hon vill visa att kvinnliga forskare inte alltid behöver vara klädda i vita rockar.

   

   

  Fler notiser