Svullen mage – se videon som visar de åtta embryon som indiska läkare tar bort från magen på en 21 dagar gammal bebis

    8 november 2022, kl 13.45

    En flicka i Indien föddes med åtta embryon inom sig, och hon tros ha absorberat dem när hon var i livmodern, meddelar Daily Mail. De missbildade utväxterna, som av lokala medier beskrivs som embryon, upptäcktes först efter tester för att kontrollera varför hennes mage var så svullen.

    Den anonyma flickan fick de åtta embryona borttagna under en operation som genomfördes tre veckor efter att hon föddes. Det är inte klart hur utvecklade embryona var. Den lilla flickan återhämtar sig för närvarande väl från operationen, hävdade lokala medier.

    Den medicinska termen är fetus in fetu, och färre än 200 fall av den utomordentligt sällsynta defekten har någonsin registrerats. Det förekommer vanligtvis hos enäggstvillingar, där den ena oavsiktligt bildas inuti den andra. Läkare tror att just det här fallet kan vara det med de flesta embryon som någonsin hittats hos en nyfödd.

    Fenomenet beskrevs första gången under 1700-talet, och påträffas oftast bakom bukhinnan. Det upptäcks vanligtvis i spädbarnsåldern, men en handfull fall har rapporterats bland vuxna. Patienterna återhämtar sig vanligtvis helt.

     

     

    Fler notiser