Fördel kvinnor, i alla fall för de som spelar tennis på Wimbledon – färgade underkläder är OK från och med sommaren 2023

  8 november 2022, kl 13.00

  Wimbledon stryker sitt förbud mot att kvinnliga spelare bär färgade underkläder; klubbledningen viker till slut för pressen att ha samma linje som andra sporter. All England Club kommer sannolikt att meddela att till nästa sommars mästerskap ändras arrangörens unika helvita regel, för att ta hänsyn till de problem som kvinnliga tävlande kan möta när de har mens.

  US Open-stjärnan Emma Raducanus mamma Judy pratade med Daily Mail, och säger att det var hög tid att Wimbledon blev mer i linje med andra sporter när det gäller att göra klädkoden mer kvinnlig. ”Nästan alla sporter har gått över till färg nu. Om du bär helt vitt och sedan eventuellt har mens medan du spelar – jag kan inte tänka mig en mycket mer traumatisk upplevelse än så.”

  Företrädare för Wimbledon sa: ”Att prioritera kvinnors hälsa och stödja spelare utifrån deras individuella behov är mycket viktigt för oss, och vi för diskussioner med Women’s Tennis Association, med tillverkare och med medicinska team om hur vi kan göra det.”

  All England Lawn Tennis & Croquet Club bildades 1868, och 155 år senare gör snart andra färger än vitt entré.

   

   

  Fler notiser