Video: Coronakommunister svetsar igen port i Kina – förtvivlad dotter ropar på hjälp när mamman tar livet av sig

  7 november 2022, kl 19.15

  ”Öppna grinden! Öppna grinden! Jag ber er, snälla”, hördes en ung kvinna skrika i fredags, efter det att porten till flerfamiljshuset svetsats igen, meddelar CNN. En video visade dottern när hon stod på knä och grät förtvivlat vid sidan av sin mamma, som låg orörlig på marken efter att ha hoppat från 12:e våningen, fortfarande med munskydd.

  De desperata scenerna utlöste ett rikstäckande ramaskri; en relaterad hashtag fick en halv miljard visningar på Weibo, Kinas version av Twitter. Den lokala polisen sa i ett uttalande att den döda kvinnan, som bodde med sin 29-åriga dotter, led av ångestsyndrom.

  Kina fortsätter stålhårt med sin coronakommunism, trots att de strikta åtgärderna skadar många av dem som ska skyddas. Nya snabbspridande varianter av viruset gör det omöjligt att stänga inne smittan.

  Regeringens obönhörliga kamp har hållit infektioner och dödsfall låga, men med stora ekonomiska och sociala kostnader som följd. Många får inte återvända till sina hem trots negativa test.

   

   

  Fler notiser