VIDEO: Argentinsk domare delar ut tio röda kort i cupfinalen mellan Atlético Boca Juniors och Racing Club de Avellaneda

    7 november 2022, kl 18.03

    Efter förlängning stod det 1–1 i slutminuterna i Argentinas Champions Trophy-final i går, när Racing Club de Avellanedas mittfältare Carlos Alcaraz nickade in 2–1 i matchen mot Club Atlético Boca Juniors. Det firade han rekorderligt, och snart uppstod bråk mellan lagen.

    Boca-spelarna upprördes över Alcaraz kanske något överdrivna firande, när han tog av sig tröjan, vände den ut och in och berättade hur glad han var till motståndarlagets publik. ”När jag gjorde målet ville jag bara fira. Jag ber Boca-fansen om ursäkt om de tog illa vid sig, men jag kunde inte korsa hela planen [till läktaren med Racing-fansen]”, sa Alcaraz till tidningen Clarin.

    Handgemäng uppstod mellan lagen, och den argentinske VM-domaren Facundo Tello, som dömt den högsta divisionen i den argentinska fotbollsligan sedan 2013, delade ut röda kort till spelare efter spelare. Till slut fick tre Racing-spelare var sitt rött kort, och sju förärades spelare från Boca.

    I och med det fanns det inte tillräckligt med spelare kvar i Boca-laget, och matchen blåstes av. Racing-spelarna fick pussa mästerskapsbucklan den här gången.

     

     

    Fler notiser