Se när ett 35-våningshus i Dubai står i lågor nära världens högsta skyskrapa, Burj Khalifa – nya frågor om säkerheten

    7 november 2022, kl 13.30

    Strax efter två natten till i dag började det brinna i ett 35-våningshus i Dubai, nära Burj Khalifa. Den spred sig snabbt upp genom byggnadens fasad till husets tak, och man kunde se brinnande material singla ner mot marken. Branden släcktes efter en dryg timme; då var stora delar av fasaden förkolnad.

    ”Min mamma vaknade när branden startade, när hela hennes rum var upplyst”, sa Bindu Rai, som bor i en byggnad mittemot platsen, till nyhetsbyrån The National. ”Elden hade spridit sig i två lägenheter. För resten av byggnaden var den begränsad till utsidan.”

    Invånarna i tornet väntar fortfarande på att få återvända hem, och flera lägenheter har rök- och vattenskador. Brandövningar hålls regelbundet, och alla boende rapporteras ha evakuerats på ett säkert sätt.

    Flera bränder i Dubai de senaste åren har väckt frågor om säkerheten, liksom vilket material som används vid utformningen av byggnaderna. Så sent som i april utbröt en stor brand på ett femstjärnigt hotell, och på nyårsafton 2015 rasade en brand i en 63 våningar hög skyskrapa med det mest exklusiva hotellet och bostäderna i Dubai.

     

     

    Fler notiser