Margaux Dietz tappar samarbeten efter hårt kritiserad video – lägger till ljudeffekter när sonen petar på medvetslös man

    7 november 2022, kl 11.00

    Sent i oktober upptäckte influencern Margaux Dietz en blodig, medvetslös man utanför lägenhetsdörren. Istället för att hjälpa till eller ringa 112 filmade hon sin femårige son som fick peta på mannen med en mobiltelefon, rapporterar SVT Nyheter. Dietz assistent kom till platsen och fortsatte filma innan de ringde polisen. De gjorde en skämtsam film av händelsen, komplett med roliga ljudeffekter, som publicerades några dagar senare.

    Många kollegor i branschen samt följare i sociala media kritiserade starkt Dietz agerande; hon bad sedan om ursäkt för det som hänt, och förklarade att videon inte var klippt kronologiskt. Någon ursäkt till personen i trappan har inte publicerats.

    Klädföretaget Stronger har avbrutit samarbetet med Dietz, liksom prosecco-tillverkaren Mionetto och kosttillskottfirman Elexir Pharma. Sminkmärket Lumene Sverige har dragit tillbaka sin planerade liveshopping, Understatement Underwear och fler företag väntas välja andra för att marknadsföra sina produkter på sociala media.

    Under helgen som gick lade Dietz upp en rad muntra inlägg på Instagram, men de togs snabbt ner igen.

     

     

    Fler notiser