Flygplan kraschar i Victoriasjön i Tanzania bara 90 meter från flygplatsen där det skulle landa – 19 personer omkommer

    7 november 2022, kl 10.15

    Richard Komba, en överlevande från kraschen i går, berättade för BBC News att när planet skulle landa hade vädret försämrats, vilket tvingade piloten att avbryta inflygningen. ”Vi informerades om att vi skulle landa inom kort. Sedan kom vatten in i planet.” Räddningen började när en flygvärdinna öppnade den bakre dörren, så att fiskare kunde hjälpa till.

    Planet kraschade nära stranden i slutet av flygplatsens landningsbana, och lokala fiskare kunde vada genom vattnet för att föra några av de som fortfarande var inne i planet i säkerhet. Räddningsarbetare kunde sedan dra det tvåmotoriga propellerplanet närmare stranden med rep; en del av planets kropp är nu ovanför vattnet.

    Av de 43 personerna ombord överlevde 24, enligt flygbolaget Precision Air. De två piloterna överlevde kraschen och pratade från förarhytten med lokala tjänstemän, men premiärminister Kassim Majaliwa säger att de kan ha avlidit efter det.

    Precision Air är Tanzanias största privata flygbolag, och ägs delvis av Kenya Airways. Det grundades 1993 och driver inrikes- och regionalflyg, samt privat charter till populära turistmål.

     

     

    Fler notiser