Spansk polis gör landets största marijuanatillslag någonsin – 32 ton packade i kartonger, värda 650 miljoner kronor

    6 november 2022, kl 14.15

    ”Civilgardet har beslagtagit den största mängden förpackad marijuana som hittats [i landet] hittills”, sade den spanska polisen i ett uttalande som nyhetsbyrån Qpasó uppmärksammade. Man beslagtog 32 ton förpackad marijuana, till ett värde av 650 miljoner kronor.

    Efter flera månaders spaning kunde polisen till slut slå till mot en rad gårdar och produktionsanläggningar över hela Spanien. De arresterade nio män och elva kvinnor i åldrarna 20 till 59 år. Organisationen de tillhörde ”kontrollerade hela drogproduktionen och distributionsprocessen”, rapporterade polisen i lördags.

    Beslaget motsvarar cannabis från 1 100 000 plantor som odlats på plats i Spanien. Gänget packade de färdiga produkterna i kartonger, och skulle till att skicka dem till delar av Spanien, Schweiz, Nederländerna, Tyskland och Belgien. Organisationen kontrollerade hela kedjan från frö till skötsel, underhåll, skörd och torkning.

    Efter att under flera decennier ha varit inkörsporten för hasch i Europa har Spanien sett antalet cannabisplantager öka i landet under de senaste åren, vilket attraherat kriminella organisationer från hela kontinenten.

     

     

    Fler notiser