Musk försvarar uppsägningarna på Twitter, men innehållet modereras som vanligt – förlorar 40 miljoner kronor varje dag

    6 november 2022, kl 15.45

    I fredags kväll twittrade Musk ”Angående Twitters minskning av personalstyrkan finns det tyvärr inget val när företaget förlorar över 40 miljoner kronor per dag. Alla som får lämna erbjuds tre månaders avgångsvederlag”, rapporterar The Guardian.

    Twitters säkerhetschef Yoel Roth sa: ”Här är fakta om var Twitters kapacitet för tillit, säkerhet och moderering står i dag. Medan vi sa adjö till otroligt begåvade vänner och kollegor i går finns våra viktiga möjligheter till moderering kvar.” Roth berättade vidare att mer än 80 procent av de som modererar inlägg inte påverkas av personalnedskärningarna.

    Elon Musk följde upp med en tweet som sa: ”Återigen, för att vara kristallklar, Twitters starka engagemang för moderering av innehåll förblir absolut oförändrat.”

    Den nye ägaren svarade också på inlägg från användare om censur: ”Twitter kommer inte att censurera korrekt information om någonting.” Aktivister på nätet har uttryckt oro över Musks planer på att tillåta mer yttrandefrihet på sajten, och upphäva permanenta förbud som givits till kontroversiella personer, inklusive Donald Trump.

     

     

    Fler notiser