Berusad man avfyrar signalpistol på dansgolv inne i en populär rysk restaurang – minst 15 personer omkommer i branden

    6 november 2022, kl 11.45

    Under natten mot lördag kämpade 50 ryska brandmän med 20 brandbilar för att släcka den brand som utbröt i restaurangen Poligon, som varit populär i decennier, skriver den tyska nyhetsportalen T-Online. Den ryska statliga televisionen rapporterade från olycksplatsen, och sa att 250 personer kunde föras i säkerhet. Minst 15 personer har omkommit.

    Branden startade 02.00 lokal tid. Nyhetsbyrån Tass, som citerar källor inom räddningstjänsten, sa att det var en berusad man som startade branden: ”Han tillbringade tid i baren med en kvinna, beställde blommor till henne samtidigt som han fingrade på en signalpistol. Sedan gick han till dansgolvet och avfyrade den.”

    Branden kunde släckas först vid halv åtta på morgonen, och den misstänkte har tagits om hand av polisen. Han kan komma att ställas inför rätta för vållande av död genom oaktsamhet.

    Enligt den vitryska nyhetsbyrån Nexta ägs den 3 500 kvadratmeter stora restaurangen av en högt uppsatt regionalpolitiker, och det var länge sedan någon kontroll av brandsäkerheten gjordes. Enligt preliminära uppgifter var endast tre av klubbens sju nödutgångar i bruk.

     

     

    Fler notiser