Kobra dör när den bits av en åttaårig pojke i Indien – ormen vägrar släppa taget, så grabben hugger tillbaka två gånger

    5 november 2022, kl 11.45

    Pojken Deepak attackerades av ormen i en avlägsen by i Indien i måndags. Kobran anföll honom när han lekte på bakgården utanför familjens hem. ”Ormen lindade sig runt min arm och bet mig. Jag hade mycket ont”, säger Deepak till The New Indian Express.

    Deepak skakade ursinnigt på armen, men ormen släppte inte taget. Det var då han bestämde sig för att ge angriparen en smak av sin egen medicin, bet till ordentligt ett par gånger och lyckades döda djuret innan den hann bita igen för att injicera sitt dödliga gift.

    Även om ormar använder gift för att döda sitt byte, så kan den nöja sig med att bara bita till för att varna eller skrämma bort djur, snarare än att döda dem. Många ormbitna får också ofta permanenta funktionsnedsättningar.

    En nyligen genomförd studie fann att av de 63 000 personer i världen som beräknas ha dött av ormbett 2019 dödades 51 000 av dem i Indien. Brist på motgift i landsbygdsområden ses som en av de viktigaste faktorerna som bidrar till de många döda, och det kan vara långt till närmaste läkare. Det är också dyrt, och kan kosta flera årslöner för de som är fattiga.

     

     

    Fler notiser