Kinesisk björnunge sparkas och slås med käpp i cirkusföreställning – klamrar sig hjälplöst fast vid cirkustränarens ben

  5 november 2022, kl 16.15

  Den video från en kinesisk cirkusföreställning som just nu sprids gör ingen glad. En livrädd björnunge söker skydd, och klamrar sig fast vid tränarens ben, rapporterar Daily Mail. Personalen sparkar och slår den med en käpp, samtidigt som publiken skriker i vrede. Då höjer man musiken för att dränka ljudet.

  När personalen lyckades dra bort björnungen och kasta in den i en bur fick showen ett abrupt slut. De sa efteråt att björnen bara försökte krama mannen, och att ingen skadats. Arrangören bestämde sig för att sluta med björnshowen, så att publiken inte skulle oroa sig.

  Förra året attackerade en rysk cirkusbjörn sin kvinnliga tränare inför förskräckta barn och deras familjer på en cirkus. En i publiken filmade när det vilda djuret, iklädd hatt och rosa glittrande halsduk, plötsligt slog till tränaren, men showen fortsatte.

  Sverige har restriktioner kring vilka djur som får användas på cirkus, men det går bra att hålla vilda djur i djurparker. Ett exempel är delfinerna i Kolmården som lever sina liv i en betongbassäng med klorerat vatten. Över 60 har dött sedan starten, men delfinariet ska avvecklas.

   

   

  Fler notiser