Amerikansk sjuksköterska hackar av döende mans fot för att låta stoppa upp den – ville visa upp trofén i familjens affär

  5 november 2022, kl 17.45

  En äldre man i Wisconsin fick kraftiga köldskador på båda fötterna, och lades in på ett äldreboende i mars 2022. I slutet av maj trodde hälsovården att han var mycket nära att dö, och flyttades till ett hospis, rapporterar tv-kanalen WQOW News 18. Där fick sjuksköterskan Mary K. Brown i uppdrag att ta hand om honom.

  Flera vittnen berättade för myndigheterna att Brown hackade av offrets högra fot, vilken var nekrotisk och hölls fast av litet hud och ett par senor. Hon hade inte en läkares order eller tillstånd, och offret bad heller aldrig om att få foten borttagen.

  En kollega sa till polisen att det inte var en bra amputation, och att Brown berättat att hennes familj har en butik som säljer uppstoppade djur. Foten skulle ställas där ut med en skylt som sa: ”Barn, ha ordentligt på fötterna”.

  Brown sa till sitt försvar att hon bara amputerade hans fot för att göra honom mer bekväm. Om en månad ställs hon inför rätta, anklagad för bland annat misshandel och att avsiktligen ha orsakat en stor kroppsskada. Om den 38-åriga kvinnan döms till maxstraff, så kan hon som mest få 138 år i fängelse.

   

   

  Fler notiser