Uppståndelse när irländsk präst säger att homosexuella politiker, inklusive den vice premiärministern, hamnar i helvetet

  4 november 2022, kl 19.30

  Den katolske prästen Seán Sheehy fördömde homosexualitet, transpersoners rättigheter och kvinnors rätt till abort från predikstolen och i intervjuer med media denna vecka. Följden blev omfattande kritik, så även från den katolske biskopen i landet.

  Bråket blossade upp i söndags när han gav en frispråkig predikan, vilket enligt fick dussintals människor att gå ut ur kyrkan under tiden han talade. Biskopen Raymond Browne bad om ursäkt, och sa att Sheehys åsikter ”inte representerar den kristna ståndpunkten”, rapporterar The Guardian.

  Sheehy bekräftade dock sin uppfattning i radiointervjuer. På frågan om han trodde att den homosexuelle vice premiärministern, liksom andra homosexuella politiker och abortförespråkare, skulle hamna i helvetet, svarade han: ”Absolut.”

  Sheehy liknade homosexualitet med ett funktionshinder ”eftersom det driver en person i en onormal riktning när det gäller att uttrycka sexualitet.” Sheehy återvände till Irland från USA 2008, men togs snart bort från sin tjänst. Han har egentligen gått i pension, och ställde upp när den ordinarie prästen inte kunde predika.

   

   

  Fler notiser