Kronofogden i Göteborg visar lägenhet med en mumifierad kropp – den döde mannen upptäcks först när köparna flyttar in

    4 november 2022, kl 11.30

    När man köper en lägenhet av Kronofogden säljs den i befintligt skick, inklusive kylskåp man inte bör öppna, disk, sopor och skräp. Det är inte alltid det doftar solvarma smultron, men lägenheten i Kortedala i Göteborg var något extra. Kronofogdens inspektör sa till Aftonbladet att det ”luktade starkt av sopor”, men det var något annat.

    Ägaren till den 40 kvadratmeter stora lägenheten hade under två, tre år inte gått att få tag på, och det var dags för Kronofogden att sälja den. I våras bedömde en värderingsman värdet, och den visades senare för presumtiva köpare. Ingen upptäckte att det låg en mumifierad kropp halvvägs in under en säng i vardagsrummet.

    ”Vi har sålt en lägenhet exekutivt som fått nya ägare. Vi söker alltid personen i fråga inför en avhysning, och får man inte tag på den hjälper vi de nya ägarna att komma på plats”, säger Fredrik Karlberg, sektionschef på Kronofogden, till Aftonbladet.

    Hur många som tittat på lägenheten vill Karlberg inte uttala sig om, men han säger att rutinerna inte ska ändras; de är redan klara och tydliga. Köparna är medvetna om att mannen låg död i lägenheten.

     

     

    Fler notiser