De anställda på Twitter väntar på mejl om uppsägning eller inte – hälften av dem behöver inte komma tillbaka till jobbet

    4 november 2022, kl 10.00

    Twitters nya ägare Elon Musk påbörjar massuppsägningar i dag, vilket kraftigt minskar den sociala medieplattformens personalstyrka, sade företaget i ett mejl till personalen i går, rapporterar The Guardian. ”I ett försök att styra in Twitter på en hälsosam väg kommer vi att gå igenom den svåra processen att minska vår globala arbetsstyrka på fredag”, stod det i mejlet.

    Alla anställda får ett mejl i dag; de som behåller sina jobb får e-post till sitt jobbkonto, de som blir uppsagda får ett meddelande till sitt privata konto. Kontorslokalerna är tillsvidare stängda, och de allra flesta passerkorten är inaktiverade.

    Nedskärningarna sker mot bakgrund av det kostsamma köpet av Twitter; Elon Musk själv erkänner att han betalat mer än det är värt just nu. Han har förutom egna pengar lånat 130 miljarder kronor för att finansiera köpet.

    Enligt Variety har bland annat reklamjätten Interpublic Group rekommenderat sina kunder att pausa annonseringen på Twitter kommande vecka. Andra tunga mediaköpare har också sagt att de slutar annonsera helt på Twitter om Elon Musk återaktiverar Donald Trumps konto.

     

     

    Fler notiser