Professionella spelare av kastspelet cornhole fuskar för att vinna 150 000 kronor; topprankade lagen har för lätta påsar

  3 november 2022, kl 15.15

  Det blir allt mer populärt med kastspelet cornhole, där man hystar iväg tygpåsar fyllda med majs mot en planka med hål för att samla poäng. Ett set vinns när ett lag nått 21 poäng (eller mer) vid slutet av en omgång. En match spelas bäst av tre set.

  Och det finns stora pengar att vinna i en del turneringar, som i American Cornhole League Championship där 150 000 kronor stod på spel, meddelar The Wall Street Journal. Men under matchen sa Devon Harbaugh och hans medspelare att de topprankade motståndarna Mark Richards och Philip Lopez påsar såg tunna ut.

  Den största skandalen i cornhole-sportens historia var ett faktum när en inspektion visade att de inte var tillräckligt fyllda. Situationen eskalerade när funktionärerna kontrollerade också Harbaughs och medspelarens påsar, som även de vägde för litet. Efter en timme kunde spelet fortsätta.

  Proffsen använder pärlor av konstharts i påsar med tätvävt bomullstyg på ena sidan för bra glid, och mikrofiber på andra sidan när det är läge för snabba stopp. Tävlingsbrädor går lös på 2 500 kronor, men det är lika roligt med något barnen gör i träslöjden.

   

   

  Fler notiser