Försvunna Tove hittas död i ett skogsområde utanför Vetlanda – kvinnorna misstänkta för människorov är fortsatt häktade

  3 november 2022, kl 10.00

  I går kväll bekräftade polisen att den döda kvinnan som hittades i Vetlanda i går är den försvunna Tove, 21 år, rapporterar DN. Dödsorsaken är ännu inte känd, men kriminaltekniska undersökningar pågår vid platsen där hon påträffades. De anhöriga är underrättade.

  Det var vid en riktad sökinsats öster om Vetlanda som kroppen hittades. ”Det är ingen slump att vi är där och letar”, sa Rickard Finndahl, chef för grova brott i polisområde Jönköping. Han säger vidare att de kartlagt de misstänktas rörelsemönster, vilket lett till att området undersökts.

  Tove försvann efter en utekväll den 16 oktober, och två jämnåriga kvinnor sitter sedan tidigare häktade. ”I nuläget misstänkts inga andra personer rörande kvinnans försvinnande eller död än de som sitter häktade”, säger Finndahl.

  ”De är häktade på sannolika skäl för människorov. Den kropp vi påträffat ska genomgå en rättsmedicinsk undersökning, och den kommer förhoppningsvis ge svar på vad som har hänt, och när. Det i sin tur kan leda till att en annan brottsrubricering ska delges de misstänkta”, säger Jonas Lindell, polisområdeschef, till SVT Nyheter.

   

   

  Fler notiser