Flera peruanska poliser utklädda till superhjältar slår till mot kokaingäng i mitt under helgens Halloween-firande

    2 november 2022, kl 20.15

    Fyra Marvel-älskande poliser gör entré som Spider-Man, Captain America, Thor och Black Widow när de överraskar en familj som sitter hemma och portionerar ut kokain i små påsar de skulle sälja. De promenerade fram till huset, och använde brytverktyg för att ta sig in. Brottslingarna trodde först att det handlade om ett spratt.

    Tio andra poliser, som valde att inte klä ut sig, följde efter, och snart var tre män och en kvinna gripna. Polisen beslagtog 3 250 små plastpåsar med kokainpasta, ett råextrakt av kokabladet som torkas och renas innan det säljs till konsumenterna.

    Polisbefälet David Villanueva sa om operationen, kallad ”Marvel”, att ”I den här byggnaden ägnade sig en hel familj sig åt förpackning av droger”. Insatsstyrkan delade flera bilder på sociala medier, bland annat när en i gänget greps av en polis utklädd till Spider-Man.

    De små plastpåsarna var ämnade för de med låga inkomster i trakten, och skulle säljas i en park. Innehållet röks tillsammans med tobaks- eller cannabiscigaretter, vilket ger ett rus på ett par minuter. I grossistledet kostar ett kilo kokainpasta 3 800 kronor.

     

     

    Fler notiser