AIK Bandy stoppar all verksamhet, skatteskulder på 2,8 miljoner, var i SM-final på herrsidan 2021 och på damsidan 2022

    2 november 2022, kl 16.04

    AIK Bandy meddelar att man stoppar all verksamhet. I oktober kom beskedet att man inte beviljats elitlicens, då man har 2,8 miljoner i skatteskuld och obetalda arbetsgivaravgifter.

    Det är oansvarigt gentemot personal, spelare & ledare, samarbetspartners, medlemmar, säsongskortsinnehavare, bandysupportarar, att inte stoppa verksamheten och fortsatt bygga på den skuldbörda som redan finns, meddelar ordföranden Bo Fasth.

    Klubbchefen Johan Segui var tidigare ordförande i AIK Fotboll. Tillsammans med följeslagaren Johan Galotta försökte han sedan ta sig in i AIK Hockey, men misslyckades. I och med AIK Bandys öde är det förmodligen vägs ände för honom inom alla AIK:s sektioner. Men det återstår att se.

    Sektionen AIK Bandy har varit aktiv i omgångar inom AIK sedan 1905. Man har tre SM-guld, 1909, 1914 och 1931. Våren 2021 spelade man final senast, mot Villa Lidköping. Då förlorade man med 5-4 på övertid.

    Den legendariske sportjournalisten Torsten Tegnér spelade för laget som vann guld 1909 och 1914.

    Beskedet innebär också att den väl fungerande och framgångsrika damverksamheten också upphör. Där har man 15 SM-guld och var i final senast i våras.

     

     

    Fler notiser