Taylor Swift första artisten i historien att ta alla tio topplatser på Billboard Hot 100-listan – med sitt tionde album

  1 november 2022, kl 20.45

  Artisten Taylor Swift, med flera platinaalbum, tog popälskarna med storm med sitt tionde studioalbum ”Midnights”, som släpptes 21 oktober. Efter en vecka nådde tio av albumets 13 låtar samtliga tio topplaceringar på Billboard Hot 100-lista, som baseras på försäljning (fysisk och digital), spelningar i radio och onlinestreaming i USA.

  Hon detroniserade inte bara rapparen Drake, som nådde nio av topp tio-platserna under en vecka 2021, utan även Beatles för flest antal titlar på hela listan under en sjudagarsperiod. Swift har nu haft 40 topp tio-låtar, vilket slår Madonnas 38 hits. Drake ligger i topp med 59 topp tio-hits.

  Swifts enorma skara fans växer, inte minst när hon antyder att en turné kan vara i görningen. ”Den är på gång, och det kommer att bli jättebra”, sa hon till Graham Norton, värd för den brittiska tv-showen med samma namn.

  2014 lyckades Swift med bedriften att toppa den kanadensiska iTunes-listan med åtta sekunder vitt brus. Ett fel i iTunes släppte spåret ”Track 3”, som såg ut att vara ett nytt spår från hennes album ”1989”. Det vita bruset sålde just då mer än hennes andra låtar.

   

   

  Fler notiser