Masskjutning i Chicago: flera barn finns bland de minst 14 skadade, en person blev också påkörd av en bil på platsen

    1 november 2022, kl 09.30

    Minst 14 personer skadades, inklusive flera barn, i en masskjutning i Chicago vid halv tio i går kväll. Polisen sa under en presskonferens att bland de skadade finns tre barn som är 3, 11 respektive 13 år, resten av offren för skjutningen är vuxna. Förutom offren som skadades vid skottlossningen blev också en person påkörd av en bil.

    Polisinspektör David Brown sa att en övervakningsfilm visade minst en bil, och de tror att två skyttar öppnade eld mot en folkmassa som stod i korsningen. Attacken varade bara i tre sekunder, och skyttarna sköt slumpmässigt in i gruppen. Brown sa att inga misstänkta har gripits, och att motivet till dådet är oklart.

    Ett vittne berättade för Fox 32 Chicago att han började hjälpa skadade människor, men det fanns inte tillräckligt med utryckningsfordon för att ta emot ett skadat barn. ”Vi hämtade en annan tjej, en liten flicka, 13 år, och vi tog henne till ambulansen. Men ambulansföraren sa: ’Nej, vi kan inte ta in henne, för vi har folk som är mer illa däran.’”

    Polisen sa att folkmassan höll en vaka för en person som nyligen gått bort av naturliga orsaker.

     

     

    Fler notiser