Kinesisk pappa håller en storvinst värd 231 miljoner kronor hemlig för familjen – vill inte alls att de ska bli lata

    1 november 2022, kl 18.45

    En man i Kina vann 231 miljoner kronor efter skatt, och för att skydda sin identitet klädde han ut sig i en gul seriefigursdräkt när han hämtade ut vinsten. Mannen, som nöjer sig med pseudonymen ”Herr Li”, var glad över pengarna, men ville dölja sin identitet för att hålla jackpotten hemlig också för sin familj.

    ”Jag berättade inte för min fru och mitt barn av rädsla för att de skulle bli lata, och inte arbeta hårt också i framtiden, eller inte alls”. Han tog tåget till lotterikontoret, och sov på ett hotell under helgen innan han plockade ut vinsten i går. ”Jag lämnade inte hotellet då jag var rädd för att gå ut och förlora lotten”, sa han till Nanning Evening News.

    ”Herr Li” sa att han spelat på lotteri i över ett decennium, och endast vunnit en hundralapp eller två. Hans tidigare strategi var att välja en ny uppsättning siffror varje gång, men efter att inte ha haft någon vidare tur höll han sig de senaste åren till en och samma favorituppsättning siffror.

    Han har donerat sju miljoner kronor av vinsten till välgörande ändamål, men ännu inte bestämt vad han ska göra med resten av sin vinst.

     

     

    Fler notiser