Video visar pandemiinlåsta kineser hoppa över staket – flyr Iphone-fabrik efter att svältande anställda slåss om mat

  31 oktober 2022, kl 12.45

  En film på Twitter visar arbetare som står vid husfönstren och skriker, medan människor i heltäckande skyddsdräkter ses nedanför. Ett annat klipp visar folk som flyr över ett staket, eller skyndar iväg med matlådor innan nya slagsmål utbryter. Enligt overifierade påståenden sägs att ingen mat tilläts komma in på området under tre dagar.

  Foxconn, den viktigaste tillverkaren av Iphones, beskrev händelsen som ”liten”, och hävdade att produktionen mellan oktober och december ska vara opåverkad. Verksamheten var ”relativt stabil” och de anställdas behov, inklusive ”försörjning och psykologisk komfort”, uppfylls, rapporterar New York Times.

  När västvärlden rullar ut effektiva vaccinationsprogram, väljer istället Kina total nedstängning vid minsta fall av covid. Enligt uppgifter som The Sun fått från det ekonomiska analysföretaget Nomura, lever för närvarande 208 miljoner kineser under en viss nivå av inlåsning.

  Poliser som bär skyddsdräkter och skarpladdade gevär upprätthåller brutalt de stränga reglerna. Kinas president lovade nyligen att alla åtgärder fortsätter under överskådlig framtid.

   

   

  Fler notiser