Video visar när rysk turist och hennes instruktör dör när de flyger ultralätt flygplan; instruktören saknade certifikat

  31 oktober 2022, kl 18.04

  Den ryska turisten Anna Kozyreva och hennes instruktör, som inte identifierats, var ute och flög i bergen nära Svarta havet i går. Det öppna ultralätta flygplanet hade två sittplatser, och hänförda åskådare filmade när det flög förbi. Plötsligt tippade planet nedåt, och föll snabbt ner mot marken utan att piloten kunde göra någonting.

  Kozyrevas drömäventyr slutade abrupt när motorn började ryka, och de båda ombord dog omedelbart när planet kraschade med våldsam kraft, rapporterar Mail Online. De ryska utredarna har sagt att piloten inte hade flygcertifikat, eller rätt att erbjuda betaltjänster.

  Enligt experter fanns det ett problem med vingen på planet, som gjorde att rök uppstod från motorn när paret rasade ner mot sin död. ”Enligt preliminära uppgifter orsakades kraschen av en vingfraktur, varefter flygplanet föll ner i en ravin”, säger de lokala utredarna.

  Enligt officiella brittiska uppgifter är ultralätta flygplan farligare än att köra bil. Tekniken i sig fungerar bra, men det är oftast piloten som är orsaken till tragedierna. Tidigare i år dog en brittisk man i en liknande olycka.

   

   

  Fler notiser