Minst 132 människor i Indien drunknar när hundratals på och runt den 142 år gamla hängbron firar en religiös festival

    31 oktober 2022, kl 09.45

    Under en religiös högtid i Morvi, Indien, hade nära 500 personer samlats på och runt den 233 meter långa och 1,5 meter breda hängbron i går kväll, som invigdes 1880 av de brittiska koloniala myndigheterna. När den utan förvarning kollapsade försökte de som kunde simma ta sig i land i mörkret, medan andra kämpade för hålla sig kvar i resterna av bron.

    Hittills har 132 personer hittats döda, de flesta av dem kvinnor och barn, rapporterar AFP. Myndigheterna säger att kablarna som höll uppe den 142 år gamla, överbelastade bron brast, och fullkomligen hällde ut människor i floden.

    ”Jag såg bron kollapsa framför mina ögon”, sa ett anonymt vittne som arbetade hela natten med att försöka rädda människor. ”Det var traumatiskt när en kvinna visade mig ett foto på sin dotter, och frågade om jag räddat henne. Jag kunde inte berätta för henne att hennes dotter drunknat.”

    Den indiska tv-kanalen NDTV säger att bron öppnades i onsdags efter sju månaders reparationer, trots att den inte hade något säkerhetscertifikat. Videofilmer från i lördags visade att bron svajade vilt; entreprenörens ansvar ska utredas.

     

     

    Fler notiser