Demonstranter nära Irans ambassad i Berlin attackeras – misshandlas och hotas med pistol av okända angripare

    31 oktober 2022, kl 20.15

    Natten till i går attackerade tre maskerade män en husvagn i Berlins diplomatkvarter, nära den iranska ambassaden, rapporterar The Guardian. De fyra männen i husvagnen misshandlades och hotades med pistol, uppger tysk polis. De rev också ner flaggor och banderoller med texten ”Iranier vill ha frihet” och ”Kvinnor Liv Frihet”.

    I slagsmålet som följde slogs en av demonstranterna med en käpp, en annan knuffades omkull och en tredje knivhöggs. En fjärde demonstrant berättade för polisen att han blev hotad med en pistol. ”När jag försökte skriva ner registreringsskylten öppnades bakdörrarna, och en pistol riktades mot mitt ansikte”, sa 34-åringen till Bild.

    Det har varit många skärmytslingar nära iranska ambassader runt om i Europa sedan starten av protesterna, utlösta av 22-åriga Mahsa Aminis död. Hon arresterades i Teheran för att ha burit en ”olämplig” hijab.

    Minst tolv personer greps i London i september, efter bråk med poliser utanför den iranska ambassaden. Fransk polis tvingades sätta in tårgas för att förhindra hundratals demonstranter från att marschera utanför landets ambassad i Paris.

     

     

    Fler notiser