Toppen! Åttaårig pojke klättrar upp för 914 meter högt berg tillsammans med sin far – blir därmed den yngste någonsin

    30 oktober 2022, kl 13.30

    Den åttaårige gossen Sam Baker, från Colorado, började klättra när han var två år gammal, och har tränat för att bestiga El Capitan-klippan sedan han var sex. I fredags blev han den yngste någonsin att nå toppen, tillsammans med sin far och två andra.

    ”Vilken fantastisk vecka! Jag är så stolt över Sam. Han är den yngste att klara repbestigningen av El Capitan!” skrev pappa Joe på sin Facebook-sida, där han fick kritik. Men Joe insisterade på att Sam, vars mellannamn för övrigt är ”Adventure”, är duktig på att klättra, och vet hur man gör det på ett säkert sätt, skriver Daily Mail.

    På vägen upp sov de i en hängmatta de fäst i klippväggen, och sonen passade på att veckla ut en banderoll med texten ”Mamma, jag älskar dig. Snart framme!” Efter en osthamburgare tittade han på första halvan av Lejonkungen, innan han somnade.

    Pappan använde klättringen för att initiera sonen till den manliga världen. ”Hur blir en pojke en man, det är en så viktig fråga. Grundskolan fixar inte det. Som föräldrar kan vi skapa den miljön, och detta är ett av de ögonblick han kommer att minnas. Jag ville ge det åt honom.”

     

     

    Fler notiser