Mer än 150 personer dör vid ett Halloween-evenemang i Seouls nöjeskvarter – en av landets värsta katastrofer någonsin

    30 oktober 2022, kl 10.30

    100 000 människor samlades i går kväll i en av Seouls mest populära stadsdelar för att fira Halloween. I takt med att allt fler anlände täpptes områdets smala gränder och slingrande gator till; när trängseln blev för stor kom paniken.

    Minst 151 personer har omkommit, lika många har skadats. De flesta av offren var unga kvinnor i 20-årsåldern rapporterar AFP. Tidigt i morse sa myndigheterna i Seoul att 355 personer saknas.

    Ambulanspersonalen hann inte med, och bad förbipasserande att hjälpa offren. I en intervju med den lokala tv-kanalen YTN beskrev Lee Beom-suk, en läkare som gav offren första hjälpen, scener med tragedi och kaos. ”Så många av offrens ansikten var bleka. När jag försökte göra hjärt-lungräddning pumpade jag blod ur munnen på dem.”

    Ögonvittnen beskrev att de var instängda i en smal, sluttande gränd, och försökte ta sig ut ur den kvävande folkmassan när människor staplades på varandra. Lokala butiksägare sa till AFP att antalet personer vid det årliga firandet var ”oöverträffat stort” i år – det första evenemanget som hölls utan covid-19-restriktioner sedan pandemin började.

     

     

    Fler notiser